Šī lapa ir izdrukāta no Baltezerabaznica.lv
https://baltezerabaznica.lv/ui/?s=1323693006&fu=read&id=111
ziņa publicēta 28.09.2012

Koncerts "Ar zvaigžņu kluso gaismu"


Sestdien, 13.oktobrī plkst.18:00 esam mīļi aicināti uz koncertu „Ar zvaigžņu kluso gaismu” Baltezera baznīcā

Zigfrīds Muktupāvels – balss, vijole
Jānis Lūsēns – taustiņinstrumenti, perkusijas
Jānis Lūsēns juniors – ģitāra

Šī īr trešā komponista sadarbība ar Zigfrīdu un šī koncertprogramma paredzēta atskaņošanai Dievnamos.





Izvēlētās vakara stundas koncerta norisei ir komponista asociācija ar jaunības laikā pavadītajiem vakariem dzimtās Liepājas baznīcās, spēlējot ērģeles.

Programmā ietvertā mūzika iezīmē ilgu laiku komponista daiļradē - no pat 1980. gada līdz trijiem pirmatskaņojumiem, kas tapuši šī gada martā. Tajā būs dzirdami gan vairāki Indriķa dziedājumi no Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas "Indriķa hronika", gan tālajos 80. gados tapušās dziesmas ar Māra Melgalva un pēdējos gados komponētās dziesmas ar Kārļa Skalbes, Aspazijas un Plūdoņa vārdiem. Koncerta noslēgumā izskanēs divas jaunas dziesmas ar nākamā gada jubilāra - Ojāra Vācieša mīlas lirikas dzeju, kuras smalkumus un jūtīgumu varētu būt tuvs sufistu izpratnei par Dievu, kā labāko draugu. Skaņdarbos mākslinieki meklēs veidusm kā caur mūziku un dzeju apliecināt savu piederību Dieba ra'ditajai pasaulei un kārtībai tajā.

Par muzikālā vakara moto varētu kļūt dzejnieka Pētera Brūvera dzejas rindas "..izsīkst vārdi, ilgi viņi cīnījās par to, kuram vārdu nav..."

Biļešu cena Ls3, biļetes jau tagad var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs (http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/5501) un Baltezera baznīcā.