Šī lapa ir izdrukāta no Baltezerabaznica.lv
https://baltezerabaznica.lv/ui/?s=1323693006&fu=read&id=142
ziņa publicēta 26.09.2013

Grupas "Sliekšņi un Griesti" koncerts




„Sliekšņi un Griesti” izveidojās 2003.gada vasarā un šogad svin 10 gadu jubileju.

Grupu veido seši mūziķi: solistes Iveta Kokorēviča un Ilze Luhaera, komponists un ģitārists Vilnis Punka, pianists Māris Žagars, basģitārists Edmunds Andersons un perkusionists Ēriks Laake – Červinskis.

Grupas „Sliekšņi un Griesti” kodols un dziesmu autors ir komponists Vilnis Punka. Viļņa mūzikai piemīt neatkārtojams, tikai viņam raksturīgs melodijas skanējums, kas caurvijas visām dziesmām. Savas pastāvēšanas laikā „Sliekšņi un Griesti” ar koncertiem priecējusi ļaudis Latvijas baznīcās, kultūras namos, kā arī dažādos kultūras un sadzīves pasākumos. 2010.gada aprīlī ar nozīmīgu koncertu Lielā Ģildē „Sliekšņi un Griesti” laida klajā savu pirmo mūzikas albumu „... kā noslēpums”.

Mūziķi snieguši vieskoncertus arī Amerikā – Losandželosā, Atlantā 2007. un 2010.gadā.

Koncertā skanēs komponista Viļņa Punkas un citu populāru komponistu mūzika – kā dziļi filozofiska satura, tā aizrautības un dzīvesprieka pilnas dziesmas, kā arī liriskas un melodiskas balādes vieglās, romantiskās noskaņās – ievītas dažubrīd džeziskās, citkārt iedvesmojoši smeldzīgās harmonijās, kas ienesīs katra klausītāja sirdī kaut ko no Dievišķā.