Šī lapa ir izdrukāta no Baltezerabaznica.lv
https://baltezerabaznica.lv/ui/?s=1323693006&fu=read&id=160
ziņa publicēta 08.09.2014

Iesvētes mācības - 2014




Sirsnīgi sveicieni visiem septembrī! Ierasti šis ir laiks, kad aicinām ikvienu pieteikties jaunajai iesvētes mācību (konfirmācijas) rudens – ziemas grupai. Vai vēlies zināt KAS, KĀ un KAD?


KAS – mēs dzīvojam pasaulē, kur, nereti, par baznīcu, ticību un Dievu cilvēki spriež vadoties nevis no zināšanām, bet no personiskiem robainiem ieskatiem vai emocijām. Iesvētes mācības, jeb konfirmācija ir baznīcas dota iespēja cilvēkam iepazīt kristīgās ticības pamatus. Tā ir arī baznīcas prasība tam, lai cilvēks varētu tikt iesvētīts, uzņemts draudzē, tikt uzaicināts par krustvecāku, saņemt laulības svētību altāra priekšā.

– iesvētes mācības notiek lekciju veidā. Ik reizi tiek prezentēta jauna, vai turpināta iepriekšējā tēma. Konfirmācija ir priekšlasījums, sarunas, diskusijas, domu apmaiņas starp mums visiem. Sākam ar nelielu lūgšanu svētbrīdi. Lekcijas notiek baznīcā, tās vada draudzes mācītājs. Ja vēlies pieteikties, tad sūti īsu eseju par sevi (kāds tavs vārds, kur esi apmeties, ko dzīvē dari, tava ģimene, vai ir bijusi saskare ar kristīgo baznīcu iepriekš u.c. :)), un saviem motīviem iepazīt kristīgo ticību uz e pastu – maceklis@baltezerabaznica.lv. Tas būs tavs pieteikums. Uz tavu e pastu tiks atbildēts.

KAD – mēs pulcēsimies uz pirmo iesvētes grupas sanākšanu Baltezera baznīcā pirmajā oktobra svētdienā pēc dievkalpojuma, kas sākas 11.00. Nāc. Turpmākās lekcijas no tevis prasīs piedalīšanos tajās. Laiks – līdz Ziemsvētkiem divas reizes nedēļā (sestdienas, svētdienas pēc dievkalpojuma). Pirmajā reizē saņemsi lekciju materiālu mapi, lekciju plānu, info, kontakti utt. Lemsim par to cikos tiekam uz lekcijām, citi jautājumi. Ziemsvētkos paredzētas kristības, iesvētības, uzņemšana draudzē. Gaidām tevi ciemos!

Baltezera baznīcas mācītājs Māris Sarma.

maris.sarma@lelb.lv; 26552417.