Šī lapa ir izdrukāta no Baltezerabaznica.lv
https://baltezerabaznica.lv/ui/?s=1323693006&fu=read&id=339
ziņa publicēta 12.12.2020

3. Adventē 13.12.2020 - amata krusts Jānim Kopštālam



Šo svētdien, 13. decembrī (2020) - trešajā Adventā pl.11:00 aicinām sekot līdzi TIEŠRAIDĒ no Baltezera baznīcas www.facebook.com/BaltezeraBaznica


Dievkalpojumā tiks pasniegts mācītāja amata krusts vienam no Ādažu evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājiem Jānim Kopštālam.
 
Dievkalpojumā piedalīsies un arī sprediķi sacīs LELB arhibīskaps Jānis Vanags, kā arī klāt būs mūsu otrs mācītājs Ivars Jēkabsons.

Amata krusta saņemšana nozīmē kļūt par pilntiesīgu mācītāju Latvijas evaņģēliski luteriskā Baznīcā (LELB).

Lūdzam attālināti piedalīties dievkalpojumā un sveikt mūsu mācītāju!
Uz vietas Baltezera baznīcā varēs atrasties aptuveni 17 dievkalpojuma dalībnieki, ievērojot vismaz 2 metru distanci, obligāti lietojot sejas maskas vai vairogus.


Jānis Kopštāls dzimis 1969. gada 28. februārī Kuldīgā, beidzis Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolu. 20 gadus strādājis dažādus ar galdniecību saistīti darbus un pēdējos 15 gadus bijis grāmatvedis. Viņš ir kristīts un iesvētīts 1992. gada 5. jūlijā Dārtes evaņģēliski luteriskajā draudzē. Studējis Lutera akadēmijā un beidzis to 2017. gadā.

Dažādās draudzēs viņš ir aktīvi kalpojis gan kā grāmatvedis, mantzinis, draudzes priekšnieks, perminderis, Alfas kursu lektors, Bībeles nometnes vadītājs, lektors, cietuma Afas komandas dalībnieks, draudzes kora dalībnieks, ALFA kursa koordinators.

Kā evaņģēlists ievests amatā un sācis kalpiot 2018. gada 9. aprīlī Ādažu evaņģēliski luteriskajā draudzē. Jānis tika ordinēts kā mācītājs 2019. gada 14. augustā.

Jānis ir precējies ar sievu Ievu, viņam ir trīs meitas - Rota Elizabete (13), Estere Ieva (6) un Šarlote Rebeka (4).

Viņa moto ir: "Ja tu gribi sasmīdināt Dievu, pastāsti viņam par saviem plāniem" un “Un, sveci iededzinājis, neviens to neapklāj ar trauku, nedz to liek apakš gultas, bet to liek lukturī, lai ienācēji redzētu gaismu." /Lk 8-16/