Šī lapa ir izdrukāta no Baltezerabaznica.lv
https://baltezerabaznica.lv/ui/?s=1323693006&fu=read&id=366
ziņa publicēta 26.07.2021

Draudzes nometne 13.-14. augustā

>>> Pieteikšanās līdz 9. augustam - DRAUDZES NOMETNEI, kas būs 13.-14. augustā
- https://ej.uz/draudzesnometne2021 (papildus info pie Ingas Sondores, mob. 29 248 905).


Šogad draudzes nometnē aicinām gan draudzi, gan vietējos iedzīvotājus un viesus Santiago ceļa noskaņās Carnikavā. Būs iespēja piedalīties Santiago svētceļojuma pieturvietas un nakts mājas atklāšanas pasākumā pie Laivu mājas kapelas, kopīgi skatīties brīvdabas kino, kā arī doties pārgājienā, izejot vienu svētceļojuma posmu Vangaži - Carnikava.

Sīkāk:
Atklāšanas pasākums - 13.augustā plkst. 19:00 Starptautiskā Santiago ceļa pieturvietas un naktsmāju atklāšanas Laivu mājas kapelā ar svētbrīdi, uzrunām un Camino ceļa stāstiem.

Kā arī ir iespēja nakšņot teltīs pie Laivu mājas.

Izejot savu pirmo Camino Santjago posmu Latvijā, varēs saņemt zīmodziņu savā svētceļnieka pasē.

Sīkāk par Santiago svētceļojumu Latvijā, citiem maršrutiem un stāstiem var atrast https://caminolatvia.com/lv/

*Valstī noteikto ierobežojumu dēļ dalībnieku skaits ir ierobežots (līdz 50 personām ārā) un jāievēro attiecīgie piesardzības mēri.

 

Mazliet vairāk par "Camino LATVIJA" Carnikavā:

Carnikava ir Latvijas Camino ceļa robežpunkts starp diviem no 12 Vidzemes posmiem šim ceļam (10.etaps: Vangaži – Carnikava, 27 km un 11.etaps: Carnikava – Vecāķi, 16 km). Ceļš iet cauri arī Ādažiem.

Iesaistoties Santjago ceļa veidošanai Latvijā, Laivu mājas kapela tiek izveidota un aprīkota par svētceļnieku pieturvietu un naktsmāju. Projekts tiek realizēts arī ar Carnikavas pagasta iniciatīvas "Sabiedrība ar dvēseli 2021" atbalstu. Pirmie svētceļnieki jau nakšņojuši.

No Laivu mājas kapelas Carnikavā līdz Santjago de Kompostela katedrālei Spānijā ejot pa iezīmēto maršrutu ir tikai 4449 km!!!

Svētā Jēkaba ceļš jeb Santjago ceļš (Camino de Santiago) ir viens no populārākajiem svētceļnieku maršrutiem pasaulē. Šī ceļa galamērķis ir  Sv. Jēkaba katedrāle, kura atrodas Spānijas ziemeļu pilsētā Santiago de Compostela. Ļaudis šo ceļu veic kājām. Mēdz teikt, ka šī ceļa noiešana ir katra cilvēka individuāls izziņas, piedošanas vai veltījuma ceļš. 1993. gadā S. Jēkaba ceļš iekļauts UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Latvijā top oficiāls šī ceļa posms – Camino Latvija. Vairāk par to var uzzināt www.caminolatvia.lv .